Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیش از ۲۰ هزار کودک کار در تهران روزگار می‌گذرانند و تنها راه حل متولیان این حوزه همچنان طرح جمع‌آوری کودکان کار و خیابان و نگهداری موقت آن‌ها است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ رقم و میزان آسیب‌های اجتماعی در سایر شهرها به مرز هشدار رسیده است و این معضلات در کلانشهری چون تهران بیش از سایر شهرها و نقاط کشور به چشم می‌خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کلانشهر تهران ایستگاه نخست حضور و اتراق مهاجران کوچک غیرمجازی است که در جستجوی لقمه‌ای نان به دور از جنگ و خونریزی پا به آن می‌گذراند.

بر اساس آخرین آمار تعداد کودکان کار در کشور در حال حاضر بین ۳ تا ۷ میلیون نفر است و بسیاری از این نان آوران کوچک در کارگاه‌ها و مجموعه‌های زیر زمینی بی نام و نشانی فعالیت می‌کنند که راه هر گونه نظارت و کنترلی بر آن‌ها بسته است.

آمار فوق برگرفته از مصاحبه یکی از نمایندگان مجلس در گفتگو با رسانه‌های رسمی کشور است و بر این اساس زنگ هشدار گسترش معضل کودکان کار و خیابان از مدتها پیش به صدا درآمده است.

به گفته برخی از نمایندگان مجلس و همچنین مسئولان شهرداری در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی بیش از هزاران کودک کار تنها در شهر تهران زندگی می‌کنند.

 

آسیب‌هایی که همواره کودکان کار را تهدید می‌کند!

کودکانی که به انواع و اقسام کارها و مشاغل سخت و زیان آور مشغول به کار هستند و در بسیاری از موارد آسیب‌های دیگری جز کار زود هنگام، همچون تعرض و تجاوز نیز متوجه آن‌ها می‌شود.

شیوع بیماری کرونا شرایط سخت و پیچیده‌تری را برای کودکان کار و خیابان رقم زده است و این کودکان همچون سایر اقشار آسیب‌پذیر بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به این ویروس مهلک قرار دارند.

نوع کارهایی که در حال حاضر اغلب کودکان کار به ویژه در شهر تهران به آن‌ها می‌پردازند از باربری و حمل بار در بازارهای بزرگ و پر تردد گرفته تا زباله گردی و شیشه اتومبیل پاک کردن در سر چهارراهها، این کودکان را در معرض بیماری کرونا قرار داده است.

برخی از نهادهای حمایتی مثل سازمان بهزیستی کشور و همچنین معاونت اجتماعی شهرداری تهران به صورت جسته و گریخته برنامه‌هایی را در راستای ارتقاء سطح سلامت کودکان کار و خیابان انجام می‌دهند اما در مجموع چنین اقداماتی نه مانع کارهای پر خطر کودکان مثل زباله گردی شده است و نه حمایت موثری از این خانواده کودکان صورت می‌گیرد تا از فرستادن فرزندان خود به بیرون از خانه و بازماندنشان از درس و مدرسه خودداری کنند.

در حال حاضر درآمد روزانه کودکان کار در کلان‌شهری چون تهران، به لحاظ مالی درآمد مناسب و قابل توجهی است اما سبک زندگی این کودکان و بی‌سرپرست و بدسرپرست بودن  آن‌ها مسیر زندگی معمولی را برای کودکان کار سخت و پیچیده کرده است.

ضرورت اصلاح رفتار مردم با کودکان کار!

امان الله قرائی مقدم جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: باور باندی هدایت شدن کودکان کار و خیابانی که گاهی به گدایی هم می‌پردازند، دیگر در مورد همه کودکان کار صحت ندارد و شاید بتوان گفت که ۱۰ درصد این کودکان به این سبک زندگی می‌کنند.

وی افزود: مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم را با چالش‌های متعددی روبرو کرده است و از طرفی اغلب کودکان کار دارای سرپرست ناموثری هستند که خود درگیر معضلاتی چون طلاق و اعتیاد به مصرف موادمخدر بوده و نمی‌توانند مثل عموم مردم شرایط و امکانات حداقلی را برای فرزندان خود فراهم کنند و از این رو آن‌ها را در ازای کسب درآمد راهی خیابان می‌کنند.

این جامعه شناس بر ضرورت اصلاح رفتار مردم با کودکان کار و نقش آن در باورمند شدن آن‌ها تاکید کرد و گفت: رفتاری توام با احترام و به دور از ترحم می‌تواند در بهبود وضعیت فعلی که کودکان کار و خیابان با آن روبرو هستند کمک بزرگی باشد و از ارتکاب جرم آن‌ها نیز جلوگیری خواهد کرد.

 

ورود اجباری کودکان به بازار کار!

قرائی مقدم اقدامات دستگاههای اجرایی در حوزه ساماندهی و حمایت از کودکان کار و خیابان را ضعیف توصیف کرد و یادآور شد: متاسفانه اقدامات فعلی در موضوع تلاش برای بهبود شرایط جامعه در راستای حذف کار کودک و ایجاد بستری امن به دور از تنش برای این کودکان کافی نبوده و از طرفی متولی ثابت و مشخصی در این حوزه وجود ندارد.

وی همچنین تاکید کرد: آمار حضور کودکان کار که اتباع خارجی و غیر مجاز در ایران محسوب می‌شود روندی رو به افزایش دارد و این مسئله خود معضلات اجتماعی دیگری را به دنبال خواهد داشت.

این جامعه شناس اضافه کرد: تعداد کودکان کار ایرانی با هویت ایرانی هم کم نیستند و متاسفانه مشکلات معیشتی فعلی، خانواده‌های بسیاری را به ورود کودکانشان به بازار کار وادار کرده است.

قرائی مقدم بر وجود هماهنگی و نظم سازمانی میان دستگاههای متولی ساماندهی کودکان کار و خیابان تاکید کرد و گفت: در صورت ایجاد هماهنگی بین دستگاهی کار کودک قابل کنترل است و ارائه حمایت‌های روانشناسی و مشاوره به والدین این کودکان در جهت توانمند سازی آن‌ها نقشی غیر قابل انکار دارد.

مصوبه کاغذی یادگار بی‌فایده اهالی خیابان بهشت!

با تصویب مصوبه "تهران شهر دوستدار کودک" توسط شورای اسلامی شهر تهران طی سالهای اخیر، قرار بود تا همه کودکان حاضر در پایتخت از شرایط و امکانات معمولی برای داشتن یک زندگی معمولی و ساده برخوردار باشند و از ورود آن‌ها به چرخه آسیب‌های اجتماعی جلوگیری شود اما نه تنها این مصوبه اجرایی نشده است که آمار کودکان کار و خیابان در این شهر مدام در حال افزایش است و با نگاهی به وضعیت فعلی این نان آوران کوچک به راحتی میشود فهمید که تهران مدفن آرزوهای دل‌های بزرگ این کوچک قامتان شده است.

هم اکنون ۱۲ شهر در کشور به عنوان "شهر دوستدار کودک" شناخته شده‌اند اما در کمتر مواردی کودکان از حقوق حداقلی برخوردار هستند و این مصوبه همچون بسیاری دیگر از مصوبات خیابان بهشت، تنها یک طرح کاغذی بدون هیچ ضمانت اجرایی به یادگار از اهالی این ساختمان در حاشیه باقی مانده است.

کودکان کار به عنوان یکی از اقشار در معرض آسیب نیازمند توجه و حمایت ویژه مسئولانی هستند که بدون تردید صاحب فرزندانی هم سن و سال آن‌ها بوده و تنها به جرم نداشتن والدین موثر و سالم از کمترین رفاهی که فرزندان مسئولان از آن بهره‌مند هستند، محروم مانده‌اند. 

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کودکان کار شهر دوستدار کودک شهرداری تهران کرونا کودکان کار و خیابان شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۲۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری مدیر یک آرایشگاه زنانه به خاطر تبلیغ کودک‌همسری

به گزارش همشهری آنلاین، سرهنگ داود معظمی گودرزی رئیس پلیس فتا تهران بزرگ با اشاره به انتشار ویدیویی از یک دختربچه در فضای مجازی و معرفی او به عنوان یک تازه عروس گفت: انتشار این ویدیو موجی از واکنش منفی افکار عمومی و به خصوص کاربران فضای مجازی و فعالان حوزه حقوق کودک را درپی داشت. در همین راستا نیز پلیس فتا رسیدگی به موضوع را در دستور کار خود قرار داد و ابتدا تیم رصد و پایش این پلیس مبدا اصلی انتشار این ویدیو را مورد شناسایی قرار دادند.

وی با بیان اینکه در بررسی‌های انجام شده، مشخص شد که این ویدیو از سوی یک سالن زیبایی ضبط و منتشر شده است، گفت: در ادامه با پیگیری‌ها و هماهنگی‌های انجام شده، مدیر سالن زیبایی که ویدیوی مذکور را تولید و منتشر کرده بود به پلیس فتا تهران بزرگ شد.

معظمی گودرزی با بیان اینکه در جریان تحقیقات انجام شده، مشخص شد که موضوع ازدواج این کودک سناریوی تبلیغاتی مدیر این آرایشگاه برای جذب مشتری و دنبال‌کننده در اینستاگرام بوده و به هیچ عنوان صحت ندارد، گفت: این زن پس از مواجهه با ماموران اعلام کرد که از عواقب کار خود بی اطلاع بوده و ضمن ابراز پشیمانی از عمل خود گفت که دختربچه نوجوان فرزند یکی از مشتریان آرایشگاهش بود و چون قصد داشته اقدام به ایجاد تبلیغ در فضای مجازی کند، این کودک را به عنوان یک عروس معرفی و آرایش کرده است.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه برای این خانم به دلیل سوءاستفاده از کودکان و ... پرونده‌ای تشکیل شد، گفت: صفحه اینستاگرامی مذکور نیز با دستور قضایی از دسترس خارج و متهم نیز به همراه پرونده متشکله و برای ادامه روند رسیدگی به جرم روانه دادسرا گردید .

وی ادامه داد: همچنین کارشناسان اداره مبارزه با جرائم علیه کودکان و بانوان پلیس فتا با والدین این کودک نیز ارتباط برقرار کرده و ضمن ارائه مشاوره‌های لازم به آنان تاکید کرد که صیانت از هویت و شخصیت فرزندنشان نیز برعهده آنان بوده و بی توجهی و هرگونه آسیب به آن موجب مجازات قانونی است.

معظمی گودرزی با هشدار به مردم و به خصوص کاربران فضای مجازی گفت: در قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و همچنین کنوانسیون حقوق کودک که کشورما نیز به آن پیوسته صراحتا هرگونه سوءاستفاده از کودکان و وارد کردن آسیب جسمی و روحی به وی را جرم انگاری کرده است. در همین راستا نیز پلیس فتا در عمل به قانون با چنین مواردی برخورد خواهد کرد. کما اینکه در گذشته نیز با موردی که پدری فرزندش را به بیان کلمات و انجام رفتارهای بزرگسالانه و حتی شرب خمر تشویق کرده و تصاویرش را در فضای مجازی منتشر کرده بود، برخورد کرد و در پرونده‌ای دیگر نیز با والدین نوجوانی که برای جذب دنبال کننده فرزند خود را به رفتارهای غیراخلاقی و بی احترامی به مقام مادر تشویق کرده بودند، برخورد شد.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ ادامه داد: لذا به افرادی که قصد دارند تا برای انجام تبلیغات، افزایش دنبال کننده یا هر موضوع دیگری اقدام به ساخت ویدیو یا انتشار تصاویر نا متعارف و نامناسب از کودکان کنند، هشدار می‌دهم که پلیس فتا با آنان برخورد خواهد کرد و والدین نیز باید بدانند که چنین اقدامات و رفتارهایی گرچه ممکن است در کوتاه مدت منجر به افزایش دنبال کننده یا جلب شدن توجه به سوی فرزندنشان شود، اما در دراز مدت آثار مخرب فراوانی در روند شکل گیری شخصیت و شرایط روحی کودکان برجای خواهد گذاشت که جبران ناپذیر است.

کد خبر 848724 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر مهم پلیس فتا كودك‌همسري آرایشگاه اینترنت - اینستاگرام حوادث ایران

دیگر خبرها

  • بازداشت فرد متخلف در تبلیغ یک آرایشگاه زنانه
  • تبلیغات عجیب در اینستاگرام برای آرایشگاه؛ مروج کودک‌همسری بازداشت شد! + تصویر
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • دستگیری مدیر یک آرایشگاه زنانه به خاطر تبلیغ کودک‌همسری
  • بازداشت مروج کودک همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه
  • قزوین پایلوت ملی صدور «نسخه اجتماعی» شد
  • افزایش تعداد مددسراها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • شهرداری به دنبال کاهش آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا
  • افزایش تعداد مددسرا‌ها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • طرح‌های یادگار امام و آزاد راه شهید شوشتری زیر ذره بین شورا