Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-02@03:19:01 GMT

کارنامه 12 سال حضور چمران در خیابان بهشت

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۷۶۶۹۶

رویداد۲۴- سایه شهید چمران بر سر شهرت او چنان بود که وارد هر محفل و جمعی که می‌شد می‌گفتند برادر شهید چمران آمده است. او از نظر ظاهری نیز کم‌کم هرچه بیشتر شبیه برادر شد. برادر شهید چمران کم‌کم با سیاسیون نشست و برخاست بیشتری پیدا کرد و حاصلش این شد که سال ٨٢ لباس کاندیداتوری در دومین دوره شورای شهر را بر تن کرد و به‌عنوان اولین رأی تهرانی‌ها راهی «بهشت» شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با ورودش به شورای شهر تهران کمی از زیر سایه شهرت برادر خارج شد و «مهدی چمران» به عالم خبر آمد.

بهانه: آرای شهر تهران باید بازشماری شود
یک‌هفته‌ای می‌شود که نام مهدی چمران مدام در اخبار به‌چشم می‌خورد، بیشترین عاملی که این روزها سبب تکرار نام او شده است، مذاکرات و تماس‌های مکررش با مسئولان برگزاری انتخابات است و مصاحبه‌های پی‌درپی ‌او با رسانه برای اعلام اعتراضش به شمارش آرای تهران. پس از شکست سنگین فهرست انتخاباتی «خدمت» از «امید»ی‌ها، مهدی چمران به‌عنوان سرلیست این فهرست یک لحظه هم از جنب‌وجوش نیفتاده و می‌گوید در شمارش آرا تخلف صورت گرفته است. او این روزها به‌شدت در رفت‌وآمد است و خواهان بازشماری آرای شهر تهران. البته به دنبال اصرار او و تماس‌هایش با علی لاریجانی رئیس مجلس، هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شورای شهر تهران دست به‌ کار شد و به‌صورت رندوم آرای ٥٠ نفر اول شورای شهر تهران را بازشماری کرد اما نتیجه آن‌طور که چمران تصورش را می‌کرد نشد و به گفته علیرضا رحیمی رأی او حتی کاهش هم یافت. با وجود این بازشماری اما او در نامه‌نگاری به مجلس، هیئت‌های نظارت و اجرائی پنجمین دوره انتخابات شورای شهر و حتی فرمانداری‌ها همچنان مصر بر اثبات تخلف در انتخابات است و می‌گوید بازشماری آرای برخی صندوق‌ها تنها راه چاره است و باید آرای برخی صندوق‌های تهران رأی به رأی بازشماری شود. او دیروز هم به ایسنا گفت: ما کاری به تأییدشدن انتخابات نداریم، بلکه خواهان بازشماری ١٠درصد آرا بودیم و هستیم و آنها نیز قول مردانه دادند که ١٠ درصد آرا را بازشماری کنند و اگر مرد هستند باید به قول خودشان عمل کنند. به همین بهانه کارنامه سیاسی- خبری چمران را بررسی کرده‌ایم.

شناسنامه: صادره از تهران
او شهریورماه ٧٦ سالِ پیش در محله سرپولک تهران به دنیا آمد. پدرش حسن چمران‌ساوجی بود که از روستای چمران ‌ساوه به تهران مهاجرت کرده بود. مهدی چمران در خانواده‌ای هشت‌نفره بزرگ شد و پنج برادر دارد که مصطفی و عباس از همه آنها مشهورترند. برادر بزرگ‌ترش همان دکتر چمران مشهور و از نزدیکان امام موسی صدر است که در خرداد ٦٠ شهید شد، عباس برادر وسطی هم آخرین رئیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف قبل از انقلاب بود که پس از شهید چمران درگذشت.
خودش فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی ارشد معماری از دانشگاه تهران است. سه فرزند دارد؛ دو پسر به نام‌های مصطفی و محمدحسین و یک دختر. دخترش در بسطام زندگی می‌کند و مدیر دو مدرسه است.
پسر بزرگش مصطفی، مهندسی مکانیک خوانده و آن‌طور که چمران می‌گوید برای نیروگاه‌ها دستگاه تصفیه می‌سازد، محمدحسین پسر کوچکش اما خبرساز شده؛ او متولد ٦٦ است و کارشناسی معماری‌اش را سال ٨٩ از دانشگاه آزاد تهران مرکز گرفته است. محمدحسین در سال ٩١ به سمت جانشین معاونت شهرسازی شرکت نوسازی عباس‌آباد منصوب و سه سال بعد سرپرست آنجا شد. حکم سرپرستی محمدحسین چمران بر شرکت نوسازی عباس‌آباد درست زمانی صادر شد که بحث حسابرسی اراضی عباس‌آباد در شورای شهر تهران بیش از هر زمان دیگری داغ بود. همان روزها چمران خود به میدان آمد و در پاسخ به نقدهایی که در رسانه‌ها درباره او و خانواده‌اش دست‌به‌دست می‌شد، گفت: «بنده حساسیت بسیار شدیدی نسبت به اراضی عباس‌آباد داشته و حتی مخالفت خود را با ساخت بانک مرکزی، بانک سپه و ساختمان راه‌آهن در آنجا به صراحت اعلام کرده‌ام؛ همین الان هم پیگیر ماجرای اراضی عباس‌آباد هستم. چراکه معتقدم این اراضی باید کاربری فرهنگی و گردشگری داشته باشد».

کارنامه: رئیس غیرعلنی‌ها
حضور در کمیته استقبال از امام (ره) اولین سمت رسمی او پس از پیروزی انقلاب بود و چند ماه بعد هم که جنگ شروع شد، او به یاری برادرش شتافت و جانشین فرمانده ستاد جنگ‌های نامنظم شد. جنگ که تمام شد، به بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس رفت و چندصباحی هم ریاست دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران را برعهده داشت. معاونت فرهنگی ستاد فرماندهی کل قوا و مشاور تحقیقات علمی رئیس ستاد فرماندهی کل قوا از دیگر تجربه‌های مدیریتی اوست. سال ٨٢ که نوبت به انتخابات شورای شهر دوم رسید و جبهه نیروهای انقلاب تابلوی حضورشان را به جمعیت آبادگران تغییر دادند، چمران صدرنشین فهرست آنان شد و توانست راهی شورای شهر تهران شود. با پیروزی قاطع گروه آبادگران او رئیس شورا شد. او که رئیس شد، جلسات مهم شورا غیرعلنی شد. برخی به کنایه در تشریح سبک مدیریتی چمران می‌گویند که غیرعلنی‌کردن جلسات شورای شهر برای بررسی دستورکار‌های مهم از جمله انتخابات هیئت‌رئیسه شورا و بایگانی‌کردن گزارش‌های محرمانه‌ای که برای بررسی به شورای شهر سپرده می‌شود از تخصص‌های ویژه اوست. گزارش عملکرد مالی شهردار سابق تهران و گزارش سرانجام ٣٢٠‌ میلیارد تومان هزینه‌های فاقد زمان احمدی‌نژاد، گزارش املاک نجومی شهردار تهران و... ازجمله مواردی است که در کشوی میز ریاستش سال‌هاست بایگانی شده است و چرایی آن هم محرمانه مانده است. این در حالی است که شوراها اصولا به نهادهای شیشه‌ای معروف‌اند و با توجه به اینکه نهادهای مردمی و اجتماعی‌اند، جلسات آنها باید علنی و رویه و عملکردهایشان شفاف باشد. چهار سال بر این منوال گذشت؛ دوره سوم نیز بر این مسند ابقا شد، تا اینکه در شورای شهر چهارم در رقابتی تنگاتنگ با احمد مسجدجامعی، مغلوب شد و ریاست شورا را واگذار کرد. البته او در سال دوم شورای چهارم باز هم بر کرسی ریاست نشست و تا آخر هم رئیس ماند. حضور مستمر چمران در شورای شهر تهران برای او ١١ سال ریاست شورای شهر و ۹ سال ریاست شورای عالی استان‌ها را به ارمغان آورد. سال ۱۳۹۶ در انتخابات شورای شهر تهران در لیست خدمت قرار داشت و نفر بیست‌ودوم این انتخابات شد و با توجه به رأی کامل ٢١ نفره لیست امید، عملا از راهیابی به شورای شهر تهران بازماند. این ناکامی در حالی بود که ٦٥٣‌هزارو ٢٤٧ رأی او در این دوره از آرایش در دوره قبلی شورا که با ٥٦٦‌هزارو ٦١٤ رأی، رتبه رأی اول مردم پایتخت را از آنِ خود کرده بود، بیش از ٨٠ هزار رأی بیشتر بود؛ اما در مقایسه با محسن هاشمی، رأی اول تهرانی‌ها برای پنجمین دوره شورای شهر، بیش از یک‌‌میلیون‌‌و ٩٣‌هزارو ٣٢١ رأی است و اختلاف رأی چمران با حجت نظری، آخرین نفر واردشده به شورای شهر تهران ٤٠٦‌ هزار و ٧٧٦ رأی است.

مواضع:
· استخدام پسرم در شهرداری تأثیری در عملکرد من ندارد. / روزنامه ایران، تیر ٩٥
· ما یک حقوق از شورای شهر می‌گیریم که پنج‌میلیون‌و صد هزار تومان است که همه در یک حد است و ٧٠ ساعت حق‌الجلسه می‌گیریم. این حقوق نیست حق‌الجلسه است؛ یعنی نه پاداش و نه اضافه‌کاری و... دارد. / ایسنا، آبان ٩٥.
· در سیستان‌وبلوچستان قبل از انقلاب بودم و دیدم. وقتی خرما خوردیم و هسته را بر زمین انداختیم بچه‌ها هسته خرما را برمی‌داشتند و میک می‌زدند. شرایط آن‌گونه که قابل تصور نبود. / برنامه دست‌خط، آبان ٩٥.
· از تخفیف‌های شهرداری برای خرید مسکن اصلا استفاده نکردم... من یک خانه وقفی در انتهای پاسداران دارم! / برنامه تلویزیونی تهران بیست، آذر ٩٥.
· شورا از تعداد و نحوه تخلفات در پرونده واگذاری املاک شهرداری باخبر نیست. /ایلنا، آذر ٩٥.
· هیچ‌کس نمی‌تواند تخلف در شهرداری را کتمان کند. /انصاف‌نیوز، اردیبهشت ٩٦.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۷۶۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کشور: مولفه مشارکت در دور دوم انتخابات همچنان مهم است

وزیر کشور گفت: مولفه مشارکت در دور دوم انتخابات نیز مهم است و همه اقشار و نخبگان و گروه ها از جمله دانشگاه ها، مدارس، صنایع باید در این راستا مردم را برای حضور در روز رای گیری تشویق کنند. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم،‌ احمد وحیدی در شورای اداری استان تهران درباره مسایل مهم از جمله مناسبت های روزهای کارگر و معلم، اهمیت جایگاه پایتخت، شعار سال، دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، اهمیت زنجیره ارزش راهبردی، مسایل فرهنگی، اتباع و تقسیمات کشور سخن گفت.

‌وزارت کشور بر افزایش مشارکت دور دوم انتخابات‌ تاکید دارد

وحیدی در ابتدای سخنانش ضمن تبریک مناسبت های روزکارگر و روز معلم گفت: معلمان و کارگران تجلی حرکت، حیات و تعالی انسان هستند و ما قدرشناس این قشر بزرگ جامعه هستیم.

وی ضمن با اهمیت دانستن شورای اداره تهران گفت: جایگاه شورای اداری تهران یک اهمیت فوق العاده دارد؛ زیرا تهران ام‌القرای سیاسی کشور است و پرداختن به مسایل آن و داشتن قوانینی قوی و گفت وگو درباره آن از اهمیت فراوانی برخوردار است.

وزیر کشور با اشاره به اینکه یک پنجم جمعیت ایران و یک چهارم نرخ رشد کشور مربوط به تهران است، اظهار کرد: مسئولیت های سنگینی در این جغرافیا وجود دارد و از تلاش های مستمر و موثر همه عزیزان از جمله استاندار، فرمانداران ، نیروهای نظامی و انتظامی و همه دستگاه ها و همچنین دستگاه قضاییه برای توسعه تهران قدردانی می کنم.

اهمیت دور دوم انتخابات مجلس

وزیر کشور برگزاری دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در چارچوب چهار راهبرد مد نظر رهبر معظم انقلاب را گوشزد کرد و گفت: سال گذشته (11 اسفند) یک انتخابات خیلی خوب و بسیار ارزشمند و در راستای مطالبه رهبر معظم انقلاب بحمدالله رقم خورد.

وی افزود : اکنون نیز در آستانه برگزاری مرحله دوم این انتخابات مهم در 21 اردیبهشت ماه هستیم و همه مسوولان موظف هستند این رویداد مهم با سلامت، امنیت و رقابت و مشارکت بالای مردم برگزار شود.

وی با اشاره به رقابت 16 نامزد در تهران گفت: مولفه مشارکت در دور دوم انتخابات نیز مهم است و همه اقشار و نخبگان و گروه ها از جمله دانشگاه ها، مدارس، صنایع باید در این راستا مردم را برای حضور در روز رای گیری تشویق کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فهرست کاندیدا‌های مورد حمایت جامعه اسلامی مهندسین اعلام شد
  • فهرست کاندیداهای مورد حمایت جامعه اسلامی مهندسین اعلام شد
  • مولفه مشارکت در دور دوم انتخابات همچنان مهم است
  • فهرست انتخاباتی جامعه اسلامی مهندسین در دور دوم منتشر شد
  • وزیر کشور: مولفه مشارکت در دور دوم انتخابات همچنان مهم است
  • لیست حزب باهنر در انتخابات دور دوم مجلس؛ از حسین نجابت و جراره تا پورمحمدی، نظام الدین موسوی و ...
  • واکنش چمران به حواشی جلسه قبل شورا؛ اختلافات طبیعی است
  • واکنش چمران به حواشی جلسه قبلی شورا؛ اختلافات طبیعی است
  • واکنش چمران به حواشی جلسه قبلی شورای شهر تهران
  • حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد